Nosečnost je čas, ko se v vašem življenju začnejo dogajati spremembe… Je čas pričakovanj in čas, ko se začnejo pojavljati dvomi, številna vprašanja.

Program Priprave na porod in starševstvo poteka v prostorih Centra za krepitev zdravja v Šentjurju. Posamezen sklop obsega sedem srečanj, na katerih boste pridobili informacije o poteku nosečnosti, telesnih spremembah, telesni vadbi v nosečnosti, pomenu uravnotežene prehrane nosečnice in otročnice, o porodu, dojenju, negi novorojenčka, kako rokovati z novorojenčkom. Očetom bo predstavljena njegova vloga ob porodu, izvedeli boste zakaj je pomembna zobna preventiva, skrb za ustno votlino tako matere kot novorojenčka, ter o pomenu duševnega zdravja v nosečnosti in ob porodu. Iz prve roke boste seznanjeni s prvim obiskom v posvetovalnici in s pediatrinjo Zdravstvenega doma Šentjur.
Komu je program namenjen?
Priprava na porod in starševstvo je namenjena nosečnicam in njihovim partnerjem.
V našem centru nudimo brezplačna predavanja od 12. do 35. tedna nosečnosti, ki omogočajo brezskrbnost in pomoč staršem pričakujočega otroka.
Kaj je namen programa?
Namen sklopa predavanj je seznaniti nosečnice in njihove partnerje s potekom v nosečnosti, o samem obdobju pred porodom kot tudi poporodnem obdobju na zanimiv način s številnimi praktičnimi nasveti.
V času prve nosečnosti je obisk zelo priporočljiv, za vsako naslednjo nosečnost pa je obisk zaželen. Priporočamo, da se srečanj udeležite skupaj s partnerjem ali drugo bližnjo osebo, ki bo sodelovala pri porodu.
Udeležba v programu je brezplačna. Več o poteku in vsebini posameznih srečanj dobite na uvodnem srečanju.
Tečaj Priprava na porod in starševstvo poteka v Centru za krepitev zdravja,  v predavalnici centra za krepitev zdravja Šentjur, Mestni trg 5, Šentjur.
Prijavite se na telefon: 03 746 24 50, 03 746 24 51  ali na e-naslov: dipl.ms.ckz@zd-sentjur.si

Marjana Kugonič, dipl.m.s.,spec.zn.

Vodja priprave na porod in starševstvo

03-746-24-50


dipl.ms.ckz@zd-sentjur.si

Vadba v nosečnosti

Opis: posebej prilagojena vadba za nosečnice, na kateri boste spoznale vaje za medenično dno, varno prehajanje položajev, različne vaje za krepitev telesa in pravilno dihanje.

Anja Bukovšek, mag. kin.

03-746-24-50


kineziolog.ckz@zd-sentjur.si